Barnens Kyrka. Fårsafari

Vi har en barngrupp i församlingen i Jönköping som heter Barnens Kyrka. Det är varierande program och det brukar vara på fredagar. Men denna gång var det program lördagen den 30 september 2017 från kl. 11.00-16.00.

Alla var inbjudna till Fårsafari i Skärstad hos familjen Maria och Birger Martinsson. Maria Carelli Martinsson har många strängar på sin lyra. Hon sitter i församlingens Pastoral- och Ekonomiråd, är församlingens delegat i Stiftets Pastoralråd, undervisar första Kommunions barnen och deltar dessutom i Jönköpings kristna råd.

I dag var hon och maken Birger lekmamma och lekpappa.

Organisatörerna Dan och Maciek var i full gång och barnen var mycket nöjda och glada. Innan kyrkoherden och Pater Wladek kom på besök hade de redan åkt i kärra med Birger och fått guidning på landet bland alla får. Sedan hade man grillat korv mm.

Kyrkoherden berättade sedan historien om den Helige Franciskus som blev rörd när han såg ett får eller ett lamm, för de påminde så mycket om Guds Lamm, Jesus själv.

En gång fick han se ett litet lamm mitt bland en massa getter, ja, vad tror ni Franciskus gjorde? Se vår YouTube film på Katolsk Horisont!

Foto: Gråbröderna