Barnens Kyrka fullt av kladd!

barnenskyrka

I fredags var det dags för den andra träffen i satsningen Barnens Kyrka. Denna gång var det bakning på schemat. Fyra föräldrar, Filip, Anna, Touma och Jessica var ansvariga denna gång och hade förberett alla inköp. När barnen kom, vilket denna gång var 28 stycken, så blev ögonen stora när Filip steg in i Klarasalen iklädd bagarmössa!

Barnen delades in i tre grupper där en grupp fick baka minipaj, en grupp göra chockladbollar och den tredje gruppen pysslade. Efter ett antal minuter bytte man så att alla fick testa på att baka och göra chokladbollar. En favoritstation var givetvis chokladbollsstationen, där blev man härligt kladdig om händerna och det visade sig att det bästa sättet att få bort kladdet på händerna var att slicka sig ren om fingrarna. Det var säkerligen väldigt gott.

I slutet av träffen var det dags att äta det vi åstadkommit. Vi bytte rum och dukade upp fikat i Nikolausrummet. Två chokladbollar och en minipaj var det till alla. Vi passade också på att sjunga och öva sången ” Du gör mig lycklig”. Vi fick också reda på att Amani fyllde 11 år så vi ställde oss alla upp och sjöng ”Ja må hon leva”. Plötsligt kom Pater Joseph Maria Nilsson förbi och hälsade på. Kyrkoherden blev nyfiken och frågade om barnen verkligen hade bakat dessa fina minipajer, och alla barnen svara ett rungande JA. Givetvis fick Kyrkoherden smaka och han betygsatte minipajen till 10 poäng av 10 möjliga! Toppklass alltså!

Vi tackar alla som var med denna gången och ser fram emot att träffa er igen den 27 maj. Då blir det bowling på Bowling City för de äldre och en överraskning i Klarasalen för de yngre.

Dan Ahnberg