Katekesdagar i Stockholm av Opus Dei med deltagare från Jönköping

opusdei2500Verket är en stor katekes”. Så brukade S:t Josemaria ofta karakterisera Opus Dei. För honom var den kateketiska verksamheten något mycket centralt i Kyrkans förkunnelse.

I den positiva andan var en grupp män samlade i Jönköping, första helgen i september, för att delta i en kurs i ”Sakramentalteologi” under kunnig ledning av en lärare från Opus Deis centra i Stockholm.

De två kursdagarna inleddes (så klart) med att vi gick i Mässan, för att därefter ha lektioner. Lunchsamvaro och glad gemenskap var också viktiga inslag. Undervisningen var medryckande och intressant. Den inspirerade till både frågor, kommentarer och ett och annat skratt. Men framför allt ledde den oss in i en fördjupning av vårt sakramentala liv och en tacksamhet till Kyrkan och dess Herre för att vi räcks dessa tillfällen av nåd. Hur fantastiskt är det inte att få gå i Mässan eller till Bikt ofta!

Vilka är det då som viker en helg för katekesundervining? Alldeles vanliga kristna med en längtan efter apostolat och helighet mitt i våra alldeles vanliga liv! Dessutom följer en uppbygglig och glädjefylld gemenskap med som en underbar bonus! Under andra helgen i oktober ser vi så fram emot att få åka på reträtt tillsammans. Och vi hoppas verkligen att fler alldeles vanliga kristna med en andlig längtan vill göra oss sällskap! Så hör bara av dig till någon av oss om du vill följa med!

Joszef Kulig

opusdei550