Kungörelser 2015-08-09

  1. Det finns nu många nyutgivna böcker att köpa vid S:t Franciskus bokbord i S:t Maximilians butiken. Det är böcker från olika traditioner : t.ex. Dominikansystern Sofie Hamrings bok om klosterliv och nya kommuniteter i kyrkan; En ny biografi över Teresa av Avila av Grethe Lifbjerg, ett par gamla godingar av karmelitfadern Wilfrid Stinissen och en bok av fader Anders Piltz med mera. Varmt välkomna att besöka bokbordet efter mässan

 

  1. Bussbiljetter till stiftsvallfärden med Biskop Anders till Vadstena lördagen den 29 augusti kan man köpa i S:t Maximilians bok- och presentbutik efter Mässorna. Biljett för vuxna är 100 kronor, för dem under 18 år – 50 kronor.

 

  1. På lördag den 15 augusti kommer vi att fira Jungfru Marias upptagning i himmelen. Denna är förpliktade helgdag då alla troende katoliker ska gå i Mässan. Mässor i vår kyrka kommer att firas på denna dag som på söndag: kl. 9 och 11.

 

4. På fredag, den 14 augusti kommer vi att fira Helige Maximilian Maria Kolbe, präst och martyr, skyddspatron av Gråbrödernas polska provins i Gdansk. Vi förbereder för den dagen med novena till Helige Maximilian Maria, i tacksägelse för 25-årsjubileum av Gråbrödernas återvändande till Jönköping och Sverige, som kommer att firas i oktober.