Pater Wladek fyller 50 år

Pater Wladyslaw Mezyk OFMConv fyllde ett halvt sekel onsdagen den 18 april och detta ville klostrets guardian och tillika kyrkoherde i församlingen, Pater Joseph Maria, se till att det firades ordentligt.

Förutom onsdagens vanliga Mässa kl. 12.00 firades ytterligare en Festmässa kl. 18.00 då församlingens organist och körledare med sin kör medverkade.

Efter Mässan bjöds alla närvarande in till middag i S:ta Clarasalen. Vi var 97 personer till bordet som inledde med kyrkoherdens s.k. ”polska sallad” (som han åt första gången i östra Polen för några år sedan – men som egentligen härstammar från Israel). Salladen består av ruccolasallad, babyspenat, päron, blåmögelost, valnötter och granatäpple och den förbereddes av Andrea Arvidsson. Dukning av salen hade gjorts av husmor Gunilla Ronquist, Kerstin och Ulf Söderberg samt Fibyola Karlsson. Huvudrätten av kött, potatis och sallad kom från Restaurang Klubbhus 13 (Teliahuset) av Hanna & Bui (församlingsmedlemmar).

Före dessert som bestod av vaniljglass med varm hallonsås serverades ostbricka. Tårtor kom efter denna underbara middag.

Flera tårtor serverades, men den roligaste var nog tårtan med jubilarens foto som studentgruppen Cupertino serverade.

Det är den engelsktalande studentgrupp av utbytesstudenter som bor i Jönköping och som P. Wladek leder (Mässor på engelska, träffar och reträtter).

Det hurrades och sjöngs och stämningen var mycket hög. Man kunde märka att det var en populär församlingspräst som gratulerades. Jubilaren själv var mycket rörd och tacksam.

Foto: Dan Ahnberg och Pater Joseph Maria Nilsson OFMConv