Relikerna anländer hos Karmelitnunnorna i Glumslöv 1 oktober 2018

Relikerna av den Heliga Thérèse och hennes heliga föräldrar, Louis och Zélie Martin, kom för den nordiska pilgrimsfärden först till den katolska domkyrkan i Stockholm, på kvällen den 30 september till S:t Franciskus församling i Jönköping för att på själva Thérèse festdag den 1 oktober föras till hennes medsystrars kloster i Glumslöv.

Systrarna hade sett fram emot detta besök på ett alldeles särskilt sätt. Som sig bör i ett kloster så var dörren smal (som evangeliet säger att den är till Paradiset!), så endast föräldrarnas relikskrin kunde föras in i klosterkapellet den vanliga vägen.

Heliga Thérèse reliker måste därför tas in genom kapellets stora fönster. Men det gick utmärkt.

När helgonets relikskrin bars in kastade troende mängder med blomblad över skrinet och systrarna började applådera. Att systrarna var mycket rörda och glada kunde man inte tvivla på.

Efter att de troende fått komma fram och vörda relikerna och man bett Rosenkransen firade kardinalen Mässan med tolv andra koncelebrerande präster kl. 14.30.

Systrarna hade förberett mängder av material att delas ut (relikkort, bilder mm.) och olika böcker som har med Thérèse att göra, bl.a. hennes självbiografi, som borde vara ett måste att läsa för alla katoliker!

En nyhet för denna dag var att systrarna tillverkat Lilla Thérèse Rosenkrans (som består av 24 kulor till ära för hennes liv) och som spreds på svenska för första gången genom Ave Maria Publikationer i boken ”Mina Rosenkransböner” – ett tecken på gott samarbete mellan Karmelitnunnorna och Gråbröderna!