Succé för andra året i rad

familjedagenibankeryd250Den 3 september träffades 33 barn och 22 vuxna på lägergården Vidablick i Bankeryd. Dagen var fylld av glädje och lek.

Vi hade alla förberett oss på en regnig dag, men mestadels av dagen var solen framme och värmde oss. Vi var utrustade med varma kläder och regntåliga ytterplagg, vi skulle nämligen spendera hela dagen utomhus och göra olika aktiviteter.

Klockan 10 var det fika som våra fantastiska ”damer i köket” Sonja, Tonka, Villa och Sofia hade förberett. Familjerna samlades och det fanns förväntan i luften.

Dan Ahnberg och Evert från Vidablick hälsade alla välkomna och presenterade dagens program. Evert fick ta hand om uppvärmningen vilket bestod i att leka ”Skepp och Haj”, en ypperlig lek att värma upp och lära känna varandra lite bättre.

Efter lek var det dags för allvar och tävling. Eller i alla fall en allvarlig stund av säkerhetsgenomgång. Evert visade hur en klättersele fungerar, hur kabinen låses och hur hjälmarna dras åt. Vi skulle nämligen få vara med om något riktigt roligt! Vi delades upp i grupper och varje grupp fick en ryggsäck med innehåll som skulle hjälpa oss att lösa uppgiften. Uppgiften var att hitta nummer i skogen runt Vidablick! Vi skickade ut med en karta i varje grupp och det var dags för uppdrag. Uppdragen såg olika ut, en del uppdrag var klurigheter och räkneexempel, andra uppdrag var höghöjdsuppdrag där vi var tvungna att klättra. Ett favorituppdrag var att ta sig över vatten i en linbana och hitta numren på andra sidan. Många av uppdragen kräver att man samarbetar i grupperna och det gjorde verkligen alla grupper. Barnen klättrade, svingade sig, blötte ner sig, vandrade och hade jättekul!

Snart var det dags för lunch, köttfärssås och spagetti som ”damerna i köket” lagat till oss och efter lunchen fortsatte uppdragen och tävlingen.

Vid klockan 15.00 samlades alla grupper igen och Evert, som rättat alla svar, tillkännagav segrarna och priset. Första pris var att få välja mellan att diska eller städa…ett klassiskt förstapris på Vidablick!

Efter fikat på eftermiddagen så kom Pater Wladek Mezyk och hade en betraktelse om glädje för barnen. Med sig hade han Jan och Armin som är seminarister i Rom och blivande herdar för folket. Det gjorde ett fint intryck på barnen och Jan tyckte vår samling påminde honom om familjesamlingar i Italien som är fyllda av glädje och sång. Bara det tycker jag är ett gott betyg.

Vi ställde in grillningen eftersom det regnade men det gjorde nog inget för alla var nöjda och lite trötta vid det här laget. Kanske kommer vi tillbaka för en tredje gång nästa år och då hoppas vi att ännu fler familjer från vår församling tar tillfället i akt och spenderar en dag med oss i glädjens tecken och i Guds närvaro.

Dan Ahnberg

Barnens Kyrka