Vi firade 13 maj 2017 – Fatimas 100-års Jubileum

Lördagen den 13 maj var i år en särskild dag då det var exakt hundra år sedan Guds Moder visade sig för de tre barnen i Fatima, Portugal.

Hennes budskap handlar om vars och ens betydelse och uppdrag: att ära Gud genom att be för och göra offer för sin egen och medmänniskors frälsning och helgelse som gottgörelse för de synder som sårar Gud och Marias Obefläckade Hjärta.

Guds Moder Maria säger att Gud vill att devotionen (=kärleksfull uppmärksamhet) till hennes Obefläckade Hjärta ska spridas över hela världen. Vad betyder detta annat än att det är en fråga till oss om vad som finns i vårt eget hjärta när vi jämför vad som uppfyller Marias Hjärta? Vi vet exakt vad som uppfyllde Marias Hjärta: det var rent och fläckfritt utan någon som helst önskan att tillhöra denna värld eller bli uppfyllt av någon som helst världslighet. Hennes Hjärta fanns plats för Gud och Guds Vilja och för den ständiga lovsången.

Vi bröder gav tillfälle till Sakramental Tillbedjan från och med kl. 8.00, bikt 9.15, gemensam Rosenkrans 9.30, Högmässa 10.00 följt av Fatimaandakt (se Katolsk Horisont). Efter Mässan kunde de som ville dricka kaffe och 11.30 var det dags för kyrkoherdens föredrag om Fatimas budskap (som man kan se och lyssna på Katolsk Horisont).

Efter föredraget kom de som anmält sig till lunchen i S:ta Clarasalen. Kyrkoherdens meny serverades: Flygande Jakob (en favorit!) efteråt vaniljglass med jordgubbar och goda kakor till kaffet.

På eftermiddagen fortsatte även Opus Dei kvinnogrupp med firandet av Fatimajubileet.