Visionären från Fatima förutsade att ”slutstriden” står om äktenskapet och familjen

fatima550

Syster Lucia dos Santos, ett av de tre barnen som bevittnade Mariauppenbarelserna i Fatima, dog 2005. Men före sin död förutsade hon att den slutliga striden mellan Kristus och Satan skulle gälla äktenskapet och familjen.

De säger Kardinal Carlo Caffarrra som rapporterar att visionären sänt honom ett brev med förutsägelsen under den tid han var ärkebiskop av Bologna, Italien. Detta kända uttalande av Sr Lucia som kom under S:t Johannes Paulus II: s pontifikat togs nyligen upp av Mexikos ärkestifts veckotidning Desde la Fe (Från trons håll) under en debatt initierad av president Enrique Pena Nieto som meddelat sin intention att bana väg för samkönade äktenskap i det landet.

Den mexikanska tidningen påminde om de uttalanden kardinal Caffarra gjorde i den italienska pressen 2008, tre år efter Sr Lucias död. Den 16 februari 2008 hade kardinalen firat mässan vid Padre Pios grav. Efter mässan gav han en intervju med Tele Radio Padre Pio. Han fick frågan om Sr Lucia dos Santos’ profetia som talar om ”den slutliga striden mellan Herren och Satans kungarike.”

Kardinal Caffarra förklarade att S:t Johannes Paulus II gett honom i uppdrag att grunda det påvliga institutet för äktenskap och familj. I början av det arbetet skrev kardinalen ett brev till Sr Lucia av Fatima genom hennes biskop eftersom han inte kunde kontakta henne direkt.

”Utan förklaring fick jag ett långt brev med hennes underskrift som nu förvaras i institutets arkiv”, sa den italienska kardinalen, som inte väntat sig ett långt brev som svar på hans bön om hennes förbön. ”I det brevet kan vi läsa: ’Den slutliga striden mellan Herren och Satans konungarike kommer att stå om äktenskapet och familjen.’ Var inte rädd, fortsatte hon, eftersom alla som arbetar för heligheten i äktenskap och familj får fiender och blir motsagda på alla sätt, därför att det är en avgörande fråga. Sedan avslutade hon: ’Vår Fru har emellertid redan krossat hans huvud’.”

Kardinal Caffarra tillade att “när man återkom i samtal med Johannes Paulus II kunde man känna att familjen var kärnan, eftersom den hänger ihop med skapelsens stöttepelare, sanningen om förhållandet mellan mannen och kvinnan och mellan generationerna. Om denna stödpelare skadas faller hela byggnaden ihop och vi ser det nu eftersom vi kommit exakt till denna punkt och vi vet om det.”

“Och jag blir rörd när jag läser de bästa biografierna om Padre Pio”, sammanfattade kardinalen, “om hur denne man fäste sådan vikt vid äktenskapets helighet och makarnas helighet, även om han vid några tillfällen uppvisade en berättigad stränghet.”

Mexico City, Mexico, Jul 8, 2016 / 03:33 am (CNA/EWTN News)

                                    Översättning Göran Fäldt (juli 2016)